Positive tanker, positiv riding! Hest er gøy ellers har vi mistet noe vesentlig….

11091251_10153117955290027_1575007701291644671_nHei, og velkommen

I dag må jeg bare snakke litt om innstilling og underbevissthet. Det er mange som spør meg, hva de skal gjøre med hestene sine, for de er sånn eller sånn. Eller han hopper alltid til side ved det treet eller ved dommerbordet…. Morsomt er det at ofte når noen andre rir hesten, så går han ikke så skjevt mer eller hopper til siden –for den som satt oppå visste ikke at han «alltid» gjør det.

Hester føler hva rytteren føler! Er du nervøs eller engstelig?-hesten din og!

Første steg på veien til forbedring er å late som. Selv om du ikke blir uredd på 1-2-3, så lat som! Med det kan du ikke bare «lure» hesten din men deg selv også.

“Fake it TILL you make it” heter det så fint, og det er mye sant i det. 😊

For det som er, er at underbevisstheten vår jobber som en helt for å oppfylle de visjoner vi har inne i hodene våre. Er de positive eller negative, er uinteressant for underbevisstheten,- den jobber kun med å oppfylle det du er fyllt av. Så tenker du på dårlig støtte på bittet, løpende overganger eller sjenkelvikning uten kryssing- så er det DET du jobber mot. Har du derimot et harmonisk, lykkelig og vellykket bilde inne i hodet ditt, forsøker den å få DET til.

Design

Så forsøk å sette deg opp på hesten med positive tanker neste gang. Vi er jo faktisk heldige som får lov å ri! Det er vel ingen som må, så gled deg heller og nyt det å få lov å ri! Husk på det som har gått bra og det som er blitt bedre- sammenlign deg med deg selv- ikke verdensmesteren…da kan vi jo alle og en hver bli deprimert 😉

Jeg opplever mange som er veldig skuffet etter en konkurranse uten plassering, selv om det de har jobbet med i forkant fungerte bra.

Selv er jeg fornøyd så lenge rytter og hest gjør fremskritt! Hvis en hest som har gått stivt og ikke vist bevegelsene sine, endelig «traver som en gud» inne på banen, da gleder jeg meg over det i stedenfor å irritere meg over en overgang som kom for sent e.l.

–det er faktisk et valg vi tar!

Og selv om noen var bedre enn meg eller deg den dagen, blir ikke hesten eller rittet noe dårligere av det.

Og et tips til slutt- se på gode ritt. Gå og se på de som er best,- hvordan varmer de opp? –hvordan sitter de? –hva gjør de annerledes enn de andre? Du kan lære mye av å kikke og legge merke til forskjeller.

Selv om det kanskje er mer sosialt å «sette seg og slenge dritt» og se på de som er dårligere enn deg, , bringer det deg ikke videre. Se på de som er gode og bonusen for underbevisstheten din er gode bilder inne i hodet ditt.

Prøv å se for deg bildet av Charlotte Dujardin som rir piaffe, neste gang du traver hesten din og sjekk om ikke sitsen blir litt bedre! 😉

Lykke til videre, husk å nyte! 😉😊

Louise

2 thoughts on “Positive tanker, positiv riding! Hest er gøy ellers har vi mistet noe vesentlig….”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *