Louise Strand

img_8271

DET TROR JEG PÅ

Hei, jeg jobber for å stadig lære mer og studere ulike strategier for å ri og trene bedre, uansett hvilken hest vi har. På dette området, (som på så mange andre!) blir vi aldri ferdig utlært!
Utdanning og erfaring fra over 30 år med svært forskjellige hester og miljøer, bl.a. Norsk Fjordhestgard, div. kurs og godkjenning Ridelærer 2 fra Starum, tysk beriderutdannelse (FN) hos Wolfgang Winkelhues og mange års yrkeserfaring både i Tyskland og Norge, hjelper meg til å kunne hjelpe deg også!

HVORDAN BEGYNTE JEG?

Jeg begynte ikke på ferdig utdannede ponnier da jeg var 3 år, og ble kjørt rundt på all verdens stevner før jeg kunne møkke ut boksen, selv.  Derimot begynte jeg ganske kjedelig, ikke før jeg var 10 år, på den lokale rideskolen,  i Alvøen. Her gikk jeg noen kurs og hang i stallen helt til den store dagen da jeg fikk æren av å bli hestepasser! Hiawatha het “min” fantastiske, første kjærlighet, og han var en nydelig, men heller litt lat og sta islandshest. Lykken var absolutt og jeg møkket så spruten stod, og fikk ri på tur til slutt.

Husker godt den første turen som endte før jeg var kommet til Alleen ved Hovedgården…..-da snudde Hiawatha helt enkelt og gikk hjem igjen….lite imponert over mine protester 😀
Tja..ganske røvet fra mine indre forestillinger om å ri inn i solnedgangen i full galopp, fortsatte jeg å lære der jeg kunne. Og ting ble bedre 😉
Jeg jobbet senere med fantastiske fjordhester på Norsk Fjordhestgard, da den startet opp, -lærte masse både om avl og kjøring i tillegg til riding.

Her fant jeg også min første hest, Rådar- Ja! en fjording, selv om jeg aldri skulle ha det. Men etter å ha sittet på han, var det ingen vei tilbake 😉 Med han vant jeg det meste som kunne vinnes den gang, både i kjøring, sprang og dressur- 1pr. på Hingsteutstillingen på Nordfjordeid fikk vi med oss og, både for individ og avkom.
Men riding var livet, så for å bli bedre, dro jeg til Tyskland og tok utdannelse til Berider, (etter å ha vunnet NM for Fjordhest).
Her lærte jeg av mange fantastisk dyktige ryttere og trenere og fikk ri noe av mine absolutte drømmehester!
Etter utdannelsen fikk jeg jobb på en hingstestasjon, Stutteri ST. Ludwig, med noen av verdens beste ridehester(kjenner du Ragazzo, Donnerschlag, Aquilino?),dette var noe av de hestene jeg jobbet med daglig i de 3 årene jeg var der.

Jeg jobbet senere i mange år som selvstendig trener for hester og ryttere i og rundt Køln.

cropped-IMG_3822-e1476713210943.jpgcropped-IMG_3419-e1476715257202.jpg

Om meg og mine erfaringer:
Trener og daglig leder v. Norsk Fjordhestgard,Breim,
Leder Gloppen Køyre- og rideklubb
Autorisasjon Ridelærer 2, Handicapriding 2, Starum
Beriderlære hos Landestrainer Dressur Wolfgang Winkelhues, Køln, Tyskland,  eksamen i Warendorf FN,
Ansatt berider, Stutteri St. Ludwig
Selvstendig trener/utdanner for hest og rytter v. Køln, Tyskland

Noen sportslige resultater:

2018 3pl. på Hingsteutstillingen på Nordfjordeid med Fjelltuvas S

2015 3pl. i MB.0 m. Merinas Emil, NM-fjordhest

Og her ble det noen mammaår, med mye bleier, lite soving og ingen stevner! Om så mer motivert og gjennomtenkt starter vi etter sånne perioder, eller? 😉 (endelig noen som hører på meg, igjen ;-D)

-05  1pl. Ungheststevne (4 års), Køln, Tyskland
-05  2pl.+ 4pl. Internasjonalt araberstevne, Holland
-05  4pl. Europachampionat araber, Aachen, Tyskland
-04  3pl. Unghest(A), 4pl. Unghest(L), Køln, Tyskland
-95  5pl. Lærlingmesterskapet, Warendorf, Tyskland
-93  2pl. NM sprang, 2pl. NM dressur, 2pl. NM sammenlagt for Fjordhest
-92  1pl. NM sprang, 1pl. NM dressur, 2pl. NM kjøring, 1pl. NM sammenlagt for Fjordhest,    NORGESMESTER! Hiiiha! 😉
-92  1pl. KM kjøring enspann, 1pl. KM kjøring tospann, 1pl. KM dressur, Sogn og Fjordane
-91  1pl. NM sprang 2pl. NM sammenlagt for Fjordhest